Om oss

Seniorradion

Seniorradion i Gävle sköts av cirka tio medarbetare. Vi jobbar ideellt för att vi tycker det är viktigt med information och nyheter för äldre personer ungefär 60 år gamla och uppåt. Innehållet har några fasta inslag: Vi har regelbundet med en läkare som gärna pratar hälsofrågor som rör just äldre. Konsument Gästrikland medverkar med konsumentupplysning  och vi har också kortnyheter. I övrigt har vi allmänna reportage, personporträtt med mera osv. Allt, med utgångspunkt att våra lyssnare är i ”mogen” ålder.
Vi sänder ett direktsänt program varje tisdag mellan 9 och 11 och detta repriseras samma eftermiddag med start kl 16 och följande torsdag med start kl 9.

Gävle – en äldrevänlig kommun

Gävle kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv med ökad delaktighet i samhällsfrågor. Därför har kommunen blivit medlem i Världshälsoorganisationens nätverk för äldrevänliga städer (WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities). Nätverket består idag av nästan 1000 medlemsstäder i mer än 40 länder världen över.

Stödlinje corona – för dig i riskgrupp

Stödlinje corona 026-17 87 00 finns för dig som är senior, tillhör riskgrupp för coronavirus (covid-19) eller är anhörig till någon i riskgrupp. Hit kan du ringa om du behöver hjälp med något, vill prata med någon eller känner dig orolig.

Mer information hittar du här.